top of page

Durmstrang hyväksyy oppilaikseen nuoria ympäri maailmaa, mutta yleensä Pohjoismaiden ulkopuolelta saapuvat oppilaat joutuvat osallistumaan pääsykokeeseen. Pääsykoemenetelmät ovat hyvin vaihtelevia ja vaativia monille oppilaille, muttei mahdottomia. Vaikka Durmstrangin opetusmenetelmät ovatkin muuttuneet vuosien varrella, on se silti taikakouluista eniten selviytymis- ja kamppailutaitoihin painottuva. Tätä painotetaan sekä fyysisissä taidoissa (joita myös jästimaailmassa käytetään), että taikomiseen liittyvissä taidoissa.

​

Vanha linna, jossa Durmstrangin koulu pitää tilojaan on vuorien ympäröimässä paikassa, jonka lähellä virtaa kaunis joki. Tätä jokea pitkin vieraat ja oppilaat tulevat yleensä koululle laivaa käyttäen. Monet Durmstrangissa käyneet pitävät paikkaa hyvin maagisena ja kauniina, eivätkä he voisi kuvitella parempaa paikkaa magian harjoittamiseen.  

 

Koulussa painotetaan hyvin paljon oppilaiden omaa osallistumista, jonka vuoksi Durmstrangissa on paljon erilaisia kerhoja ja ryhmiä, kuten velhoshakkikerho, Räjähtävä näpäys-kerho, Kitakivi-kerho, Kaksintaistelu-kerho ja koululla on omat huispausjoukkueensa. Koululla on myös oma lehtensä jota oppilaat itse pitävät yllä ja jakavat oppilaille.

Durmstrang

​

Durmstrang on kautta aikojen ollut taikakouluista ainoa jota ei ole paikoitettu. Koululle pääsee vain erityisesti loitsutuilla kulkuvälineillä, joista tunnetuin on Durmstrangin laiva.

 

Kauan aikaa Durmstrangiin hyväksyttiin vain täysin puhdasverisiä oppilaita, mutta nykyään he hyväksyvät myös puoliverisiä ja jästisyntyisiä oppilaita. Osittainen syy tähän on Pohjoismaiden taikaministeriön vaikuttaminen taikakoulun säädöksiin, ja täten myös koulun sisäänpääsyvaatimuksiin. Suurin osa koulun opettajakunnasta on hyväksynyt uuden säädöksen, tulihan se voimaan jo vuonna 2003, mutta oppilaista löytyy enemmän joiden mielestä Durmstrangin olisi ollut parempi pysyä puhdasveristen kouluna.

bottom of page